Rijkswal 54 4285 AD Woudrichem

Vraagprijs € 369.000,- k.k.
 • square_foot Wonen 92 m2
 • nature Perceel 70 m2
 • meeting_room Kamers 5
 • king_bed Slaapkamers 2

Omschrijving

Zeer recent volledig verbouwd, turn-key, direct opleverbaar, dus verhuisklaar. Alleen maar je spullen verhuizen en direct wonen! Al het kluswerk is al voor je gedaan. Het genieten kan dus per direct beginnen! Wonen in een vesting uitkijkend over water... Deze kreten zouden toch zo uit een vakantiebrochure kunnen komen? Toch horen ze allemaal bij dit authentieke huis aan de Rijkswal 54 te Woudrichem. Klaar om verliefd te worden?! Een bijzonder charmant huis op een bijzonder plek op het 3 rivierenpunt. Het staat aan de Rijkswal, ver boven het waterniveau waar Maas, Waal en Merwede samenkomen en vlakbij de gevangenpoort en de waterpoort. Een huis met twee verdiepingen en een souterrain. Het heeft geen eigen tuin (klein balkonterras + buitenplaats) maar je moet de gehele vesting als je tuin beschouwen. De buitenzijde kenmerkt zich door fraai metselwerk en mooie T-raamkozijnen. De Rijkswal bood van oudsher bescherming aan haar inwoners voor de gevaren van buitenaf. Aan de voorzijde geniet men van een panoramisch uitzicht over het voorliggende water van de Maas, de historische haven en aan de horizon schittert in de verte o.a. Slot Loevestein. Een uitzicht dat zomer en winter blijft boeien. Op loopafstand vertrekt het voetveer naar hartje Gorinchem. Je kunt de pont zien aankomen. Kortom: een zeer sfeervol en authentiek woonhuis in een van de mooiste vestingstadjes van Nederland. Ontstaan aan de rivier en sterk verbonden met al het water buiten de wallen. Het is een huis voor de liefhebber die bijzonder wil wonen. Heb je de verhuisdozen al gevuld? Lonkt deze bijzondere woning aan het water en die instapklare afwerking? Kortom, sta je klaar voor de start?

In-stap-klaar en verhuizen maar, als nieuw!
Deze woning wordt turn-key opgeleverd dat wil zeggen dat deze woning klaar is voor bewoning, doordat het schilderwerk, de vloeren (eiken vloerdelen en laminaat vloeren), de keuken en het sanitair in 2019 vernieuwd zijn. Al het kluswerk is al voor je gedaan. De woning is in 2019 buitenom geschilderd. En nee, hier woon je niet in een doorsnee woning maar in een bijzonder huis met een rijke historie.

Een kans van 1 op ....!
Hoe groot is de kans dat er een huis met rivierzicht te koop komt en ook nog eens in-stap-klaar is? Wij denken dat die kans heel erg klein is, want dit soort woningen zijn er nu eenmaal niet veel.

INDELING

Welkom
Onze tour start voor de woning. Het metselwerk wordt verlevendigd door sierlijke segmentbogen, speklagen en decoratief geschilderde stenen boven de mooie T-raamkozijnen. Het huis is gelegen aan een verkeersvrij wandelpad van grind hoog op de wal en kijkt uit over het water. Het is heerlijk om op een bankje voor de woning zitten om te genieten van de zon en het levendige uitzicht. Want wie komt kijken op de Rijkswal 54 zal meteen merken dat dit huis meer is dan een verzameling stenen. De geluksvogel die hier mag gaan wonen koopt een sfeervol thuis in de stad Woudrichem; een plek waar jaarlijks vele toeristen hun ogen uitkijken in het gezellige centrum en waar altijd wel iets te beleven valt.

Entree – 4.7 m²
We gaan het huis binnen via de voordeur. De centrale gang splitst het huis in tweeën. Links de woonkamer en rechts van de gang de woonkeuken beide met geweldig uitzicht over de rivier. Het interieur bevat authentieke elementen zoals de prachtige wit geschilderde paneeldeuren met mooie deurknoppen. Aan het einde van de gang is de compleet vernieuwde toiletruimte gesitueerd en er is een deur met trap naar de verdieping alsmede bergruimte onder de trap. Vloer: eiken vloerdelen. Wanden: sauswerk, wit. Plafond: wit schilderwerk met balkjes.

Toilet
Nieuwe toiletruimte (2019) voorzien van een zwevend toilet met fonteintje en mechanische ventilatie. Vloer: tegels, grijs/antraciet. Wanden: deels betegeld met witte tegels.

Woonkeuken – ca. 12.8 m²
We lopen door naar de gezellige kook- en woonruimte met wit geschilderde houten haardmantel. Hier is ruim plaats voor een gezellige eettafel voor het raam met magnifiek uitzicht over de rivier en de historische haven. De strakke keuken is nagelnieuw, geplaatst in 2019 en nog niet gebruikt. De hoekkeuken is voorzien van witte kastfronten gecombineerd met een betonlook aanrechtblad. Daglichttoetreding door middel van een extra zijraam in de westgevel. Aan apparatuur is aanwezig een vaatwasmachine, een inductie kookplaat met brede RVS afzuigkap, een koelkast en een hete lucht oven. Vloer: eiken vloerdelen. Wanden: sauswerk, wit. Plafond: wit schilderwerk met balkjes.

Woonkamer – ca. 22.9 m²
De woonkamer vind je aan de voorkant van het huis. Je wordt hier getrakteerd op een lichte ruimte vol sfeer. Licht, vanwege de vele ramen. Vanuit je luie stoel zie je de boten voorbijvaren. Twee prachtige T-ramen met bovenlicht bieden een prachtig uitzicht op de historische haven, de rusteloze Merwede-Waal en de schitterende uiterwaarden tussen Gorinchem en Dalem. Een uitzicht dat zomer en winter blijft boeien. Tevens is er een extra zijraam in de oostgevel. De houten vloerdelen in combinatie met de sfeervolle zwart marmeren haardmantel zorgen voor extra gezelligheid. Vanuit deze ruimte is een trap naar het lager gelegen onderhuis/souterrain. Vloer: eiken vloerdelen. Wanden: sauswerk, wit. Plafond: wit schilderwerk met balkjes.

VERDIEPING

Overloop - ca. 6.6. m²
Deze overloop met dakraam geeft toegang aan 2 slaapkamers, een nieuwe badkamer, een diepe vaste kast met dakraam en aansluitingen voor de was-/droogapparatuur en bergruimte boven de trap. Vloer: laminaat. Wanden: sauswerk. Plafond: sauswerk.

Slaapkamer 1 – ca. 8.82 m²
Gesitueerd aan de voorzijde van de woning. T-raam met voorzetraam en prachtig uitzicht over de rivier. Bergruimte achter de knieschotten. Vloer: laminaat. Wanden: sauswerk. Plafond: sauswerk.

Slaapkamer 2 – ca. 8.19 m²
Deze slaapkamer is eveneens gesitueerd aan de voorzijde van de woning. T-raam met voorzetraam en prachtig uitzicht over de rivier. Bergruimte achter de knieschotten. Vloer: laminaat. Wanden: sauswerk. Plafond: sauswerk.

Badkamer – ca. 7.72 m²
Tot slot de compleet vernieuwde lichte badkamer (2019). Er is een wastafel met verwarmde spiegel en geïntegreerde verlichting (anti condens), een 2e zwevend toilet, douchecabine met dubbele deuren, regendouche en handdouche en een design radiator. Kortom, na het opfrissen in de morgen heb je een stralend begin van je dag. Gesitueerd aan de oostzijde van de woning en voorzien van een nieuw dakraam. Vloer: lichte tegels, grijs/antraciet. Wanden: witte tegels. Plafond: stucwerk.

ONDERHUIS – SOUTERRAIN

We nemen ook nog een kijkje in het souterrain en deze is niet meegenomen in de woonoppervlakte maar is een heerlijke extra ruimte. De grote ruimte die je in het souterrain vindt, biedt je tal van mogelijkheden. Wordt dit de extra werkkamer, slaapkamer of studeerkamer? Mogelijkheden zijn er volop. Het balkenplafond maakt ook van deze ruimte een heel sfeervolle plek. Het zou zonde zijn als je deze ruimte niet een goede bestemming zou geven. Op dit moment is het souterrain ingericht als computer-/werkkamer, badkamer, separaat toilet en schuur/bergruimte. Via de dubbele openslaande deuren kom je op een fijne buitenplaats.

Werkkamer – ca. 18.4 m²
Vanuit de woonkamer is er een brede trap naar de multifunctionele ruimte/werkkamer met een hoogte van 2.08 m en twee roede verdeelde lichtramen in de oostgevel. Ook is er een diepe trapkast aanwezig. Vloer: laminaat, gecombineerd met vloerverwarming. Wanden: robuuste poriso steen, wit gesausd. Plafond: balkjes, wit.

Hal
Vanuit de werkkamer is een doorgang/hal met toegang tot het separate toilet met naast gelegen badkamer en een doorgang naar de berging. Ook is hier de opstelplaats van de combi-ketel, type Remeha Avanta, bouwjaar 2013.

Separate toilet ruimte – ca. 1 m²
Toiletruimte voorzien van een toilet en een fonteintje in een blauwwitte kleurstelling.

Badkamer – ca. 4.87 m²
De badkamer is voorzien van een hoek ligbad voorzien van badscherm, wastafel en een design radiator. Klepraampje in de westgevel. Vloer: tegels, geblokt motief in een blauw/witte kleurstelling. Wanden: tegels, lichte kleurstelling met blauwe sierrand. Plafond: balkjes.

Berging
Deze ruimte kan ingericht worden als praktische schuur. Ook is hier de meterkast gesitueerd (8 groepen) en dubbele openslaande deuren (enkel glas) naar de buitenplaats.

BUITENOM

Buitenplaats
Vanuit het onderhuis is een buitenplaat bereikbaar gesitueerd op het westen. Er is een poort met recht van overpad om lopend of met een fiets aan de hand via het pad van de buren naar de openbare weg aan de Molenstraat te gaan. Andersom is dat niet het geval. Ook is er een stalen trap naar een hoger gelegen vlonderterras welke uitkomt op de stadswal. Deze is aan de walzijde afgesloten met een poort.

ONDERHOUD
?De woning is in 2019 compleet gerenoveerd.
?De woning heeft houten raamkozijnen en is in 2002 geheel voorzien van dubbele beglazing en voorzetramen m.u.v. de dubbele deuren in het souterrain.
?Het zadeldak is in 2002 geïsoleerd, nagekeken en diverse pannen zijn vervangen.
?De vloeren op de begane grond/kelder zijn van beton. De overige vloeren van
de verdiepingen zijn van hout.
?De woning verkeert in een uitstekende staat van onderhoud.

OMGEVING

Vestingstad Woudrichem
Het historisch vestingstadje Woudrichem, uniek gelegen op het kruispunt van de rivieren Merwede, Waal en Afgedamde Maas, werd 650 jaar geleden gesticht. Deze stad ademt historie en het is dan ook niet voor niets dat toeristen deze plek graag bezoeken. Het prachtige centrum en tal van monumentale huizen is een bezoek zeker waard. Woudrichem is een klein vestingstadje met veel gezelligheid en bruist aan alle kanten. De woning ligt vlakbij de gevangenpoort en de waterpoort. Net onder de Waterpoort door staat de “leugenbank” met uitzicht over de rivier de Merwede, een van de mooiste plekken van Woudrichem. Soms zijn er activiteiten binnen de stadswallen en dat maakt het geheel nog vrolijker. Er zijn diverse haventjes en strandjes in de buurt om zomers van te genieten. U kunt prachtig wandelen in het natuurgebied tussen Woudrichem en Sleeuwijk of bij Slot Loevestein. Verder kunt u in Woudrichem terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Er is een pontverbinding naar Gorinchem die u in 15 minuten tot in het winkelgebied brengt. Er zijn in Woudrichem diverse scholen, verenigingen en sportclubs. Ook zijn er diverse eetgelegenheden.

Centrale ligging
Je hebt vast al gemerkt dat wij fan zijn van Woudrichem. Dat komt zeker ook door de handige ligging tussen de steden Gorinchem, Den Bosch en Zaltbommel. Midden in de stad maar toch een heerlijk vrij uitzicht over het water. De rijksweg A27 ligt op enkele autominuten afstand en zorgt voor een goede verbinding t.o.v. Breda, Gorinchem, Utrecht, Den Bosch e.d.

Kortom
Houd je van varen of woon je graag in de buurt van het water? Hier ben je dan zeker op je plek. Ook kun je op warme dagen heerlijk zwemmen en zonnen op nabijgelegen strandjes. Ben jij al tijden op zoek naar een thuis op een bijzondere plek? Houd je van sfeer en anders dan anders? Rijkswal 54 is echt helemaal het einde. Alleen maar je spullen verhuizen en direct wonen! Al het kluswerk is al voor je gedaan. Het genieten kan dus per direct beginnen! Tijdens een uitgebreide rondleiding zullen we je daar alles over vertellen. Tot snel!

Kenmerken

Overdracht

Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Bouwvorm

Soort object Woonhuis
Soort woning Eengezinswoning
Type woning Geschakelde woning
Bouwjaar 1903
Bouwvorm Bestaande bouw
Ligging Vrij uitzicht, open ligging, aan vaarwater

Indeling

Woonoppervlakte 92 m²
Perceeloppervlakte 70 m²
Inhoud 397 m³
Aantal woonlagen 3

Energie

Energieklasse F
Energie einddatum woensdag 28 februari 2029
Isolatie Dakisolatie, dubbel glas
Verwarming Cv ketel, vloerverwarming gedeeltelijk

Buitenruimte

Tuin Geen tuin
Achterom Nee

Bergruimte

Garage Geen garage
Schuur / Berging Inpandig

Dak

Dak Zadeldak

Overig

Permanente bewoning Ja
Onderhoud binnen Uitstekend
Onderhoud buiten Uitstekend

Kadastrale gegevens

Gemeente Woudrichem
Sectie H
Perceelnummer 1486
Oppervlakte 70 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom

Ligging

Vergelijkbaar in de buurt

Roerdompstraat 1

Schelluinen
Vraagprijs € 1.350.000,- k.k.
 • 3304 m2
 • 445 m2
 • 6 kamers
Verkocht onder voorbehoud

Blauwkapel 43

Gorinchem
Vraagprijs € 359.000,- k.k.
 • 202 m2
 • 119 m2
 • 4 kamers
Nieuw

Larikslaan 74

Sleeuwijk
Vraagprijs € 459.000,- k.k.
 • 576 m2
 • 148 m2
 • 5 kamers

Langendijk 81

Gorinchem
Vraagprijs € 599.000,- k.k.
 • 96 m2
 • 180 m2
 • 7 kamers
Verhuurd

Hoogstraat 33 a

Werkendam
Huurprijs € 685,- per maand
 • 46 m2
 • 3 kamers
Verhuurd

Karel V laan 19

Gorinchem
Huurprijs € 1.300,- per maand
 • 120 m2
 • 123 m2
 • 5 kamers
arrow_upward